Начало Идеи и съвети 10 Ужасни Идеи за Коледни Подаръци, Които Да Не Подаряваме

10 Ужасни Идеи за Коледни Подаръци, Които Да Не Подаряваме

Mimzy
Последно обновено 13.12.23 14:00
Сподели

Коледните празници са време, когато светът се огъва под чара на вълшебството и топлината на семейните обичаи. Този период от годината носи със себе си нещо уникално и неповторимо – обичаи, светлинни украси, топли напитки и магията на подаръците. Коледните празници са време за радост и споделяне, но не всички идеи за подаръци носят щастие и позитивни емоции. В тази статия ще разгледаме 10 ужасни идеи за коледни подаръци и как да се избегнем тези катастрофи по време на празниците.

10 Ужасни Идеи за Коледни Подаръци

идея за коледен подарък

Поредната Коледна Чаша

Въпреки че Коледните чаши са обичани и често срещани подаръци, има моменти, когато този подарък е наистина ужасна идея за коледен подарък, особено когато получим още една и още една коледна чаша. Обикновено този подарък не е и достатъчно практичен. Дори и да изпием чаша коледно кафе или чай, то след празниците този предмет в най-добрият случай ще събира прах някъде назад в шкафа ни.

Коледни Чорапи

Чорапи, чорапи и още чорапи….Да, всеки от нас всекидневно носи чорапи – но сме почти сигурни, че всеки има и достатъчно чорапи. Дори и да не е така, чорапите са просто нещо, което е най-добре да си купим сами, като се има предвид, че трябва да са с правилния размер, стил и цвят. Освен това сме убедени, че поне още един близък наш човек е намислил подобен подарък за обкръжението ни. И все пак…Коледните чорапи са класика, но нека бъдат само декоративни на елхата ни. 🙂

Книги за Самопомощ

Подаряването на книга за самопомощ може да се тълкува като натиск или предположение, че получателят има нужда от подобен вид помощ или усъвършенстване. Подаръкът от книга за самопомощ може да предполага наличие на проблеми или слабости, които получателят може да не желае да признае или обсъжда точно в тези коледни мигове. И определено този тип книги не носи никакво празнично коледно настроение.

Всичко свързано с диети и упражнения

Убедени сме, че грижата за здравето и добрата форма са важни, диетите могат да се окажат ужасен коледен подарък поради своите чувствителни и потенциално обидни аспекти. Този тип подаръци може да докоснат чувствителни емоционални теми, свързани със здравето и тялото. А това със сигурност не е желателно по време на празниците.

„Аз съм Подаръка“ е една от най-лошите идеи за коледни подаръци

Или…нямам никаква идея какво да ти подаря. Точно това крещи тази идея за коледен подарък.

Още Ужасни Идеи за Коледни Подаръци

ужасни идеи за коледни подаръци

Тигани или други домакински уреди

В зависимост от отношението ви с получателя, тиганът може да се тълкува по различен начин. Например, той може да бъде разбран като подчертаване на неспособността на някого да готви. Или по-лошо – като подчертаване на необходимостта от вършене на домакинска работа. Също така тиганът като подарък може да бъде възприет като намек за домашни дългове или тежка работа. Подаръци, които подсказват за необходимостта от допълнителни задачи в дома, не са обичайно желани.

Некачествени и неподходящи козметика и парфюми

Козметиката е обичайно предпочитан подарък, в някои случаи може да се тълкува като неудачен или дори ужасен подарък. Козметиката, като артикул за лична грижа, обикновено е силно индивидуален избор. Подаръкът може да не отразява вкуса и стиловете на получателя, особено ако не сте сигурни в техните предпочитания. При тази идея за коледни подаръци също така липсва на креативност и усещане за празничност. Това е предмет, който хората често купуват за себе си през цялата година.

Лични Хигиенни продукти като сапун, шампоан или паста за зъби

Някои лични хигиенни продукти могат да бъдат възприети като спорен подарък, който може да посочва към нужда от подобрение или дори да предизвика неприятни асоциации.Дори ако подаръкът е предоставен с най-добрите намерения, той все още може да бъде тълкуван по неприятен начин. Например, дамски продукти могат да бъдат грешно разбрани и да предизвикат неудобство. Личните хигиенни продукти често липсват на емоционален заряд и не предоставят усещане за топлина и радост, които се свързват с празниците.

Любимото „Ре-подаряване“

В света на коледните подаръци, една от най-неприятните сценарии може да бъде ре-подаряването. Този акт, в който подарък, предишно предоставен от някой друг, се предоставя на новия си получател, може да създаде загадъчни усмивки и смущения. Особено внимавайте, ако подаръкът е предмет с ярка идентичност, като например персонализиран предмет, ре-подаряването може да създаде опасни комични ситуации.

Нов домашен любимец

Всички обичаме сладки и малки животинки. Въпреки това покупката на домашен любимец като изненада може да бъде сериозен ангажимент и може да създаде проблеми, освен ако сте сигурни, че получателят е готов за такъв отговор.

Ужасни Идеи за Коледни Подаръци

В света на коледните подаръци, има моменти, когато ужасът може да стане звезда на представлението. Избирането на подарък, който предизвиква усмивки и смях, може да направи празниците по-запомнящи се и весели. От диети, през коледните чаши и книгите за самопомощ, до самия вас като уникален подарък… ужасите на Коледа са толкова многообразни, колкото и подаръците, които се разкриват под елхата. Въпреки че някои от тях могат да изненадат и вълнуват, е важно да се помни, че добрата шега трябва да бъде посрещана с усмивка и дух на коледната радост. Така че, ако решите да предоставите ужасен коледен подарък, направете го с усмивка и настроение, гарантирайки, че подаръкът ви ще допринесе за коледната атмосфера и ще създаде специални спомени. Нека Коледа бъде време за радост, смях и изненади, дори ако те идват във формата на ужасен, но незабравим подарък.