Начало Идеи и съвети Усетете Магията на Коледа: Идеи за коледен базар 2023

Усетете Магията на Коледа: Идеи за коледен базар 2023

Mimzy
Последно обновено 23.11.23 15:21
Сподели

Коледните базари в Европа представляват вълшебно съчетание от традиции, украшения, аромати и вкусове, които пренасят посетителите в атмосфера на празнична радост и уют. В тази статия ще разгледаме някои от най-известните и впечатляващи коледни базари в Европа, които привличат хиляди посетители от цял свят. Представяме ви нашите идеи за коледен базар, на които да се насладите тази зима.

КОЛЕДНИ БАЗАРИ В БЪЛГАРИЯ

Идеи за Коледен Базар в Германия

Германия се гордее със своите вълшебни коледни базари, които привличат милиони посетители от цял свят. Тези традиционни пазари са идеални за преживяване на аутентичната коледна атмосфера, пазаруване на ръчно изработени подаръци и наслаждаване на вкусни деликатеси. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните коледни базари в Германия.

 • Коледен базар в Берлин

коледен базар берлин

Берлин, германската столица, превръща зимните месеци в истинско коледно приказка. Градът е домакин на няколко чудесни коледни базари, където се смесват традиции, уют и вълшебство. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните коледни базари в Берлин  .

 • Коледният базар на площад Александерплац: Този базар е най-големият и най-популярният в Берлин. Разположен пред култовата телевизионна кула, той предлага богат асортимент от украси, ръчно изработени подаръци и традиционни германски деликатеси.
 • Коледният базар в Шарлотенбург: Този базар превръща парка Шарлотенбург в коледно убежище, пълно с изискани украси, подаръци и вкусни ястия. Той е известен с култовата си голяма празнична пирамида.
 • Коледният базар в Генерал Гьоте-парк: Този базар се провежда в красивата околност на парк Генерал Гьоте и предлага уникални украси, дребни подаръци и топли напитки. Тук може да се почувства атмосферата на стара германска коледа.
 • Коледният базар на Луксембургския площад: Този базар съчетава коледната традиция с изтънчения парижки стил. Посетителите могат да открият уникални украси, подаръци и изкушения.
 • Коледният базар в Ратушата на Берлин: Разположен в сърцето на града, този базар предлага разнообразие от ръчно изработени изделия, както и възможност за вкусни закуски и напитки.

Коледни базари в Нюрнберг

Известен като „Христосин базар“, той е един от най-старите и най-популярните коледни базари в Германия. Разположен в централната част на града, той предлага разнообразни украси, дървени играчки и вкусни специалитети.

Коледни базари в Кьолн

С над 160 щанда, разположени пред великолепния собор, Кьолнският коледен базар създава вълшебна атмосфера. Посетителите могат да открият ръчно изработени украшения и традиционни немски деликатеси.

Идеи за Коледен базар в Мюнхен 

 • Kоледен базар на Мариенплатц: Разположен пред катедралата Фрауенкирхе, този базар е най-големият и най-популярният в Мюнхен. Посетителите могат да се насладят на богат асортимент от украси, подаръци и традиционни баварски ястия.
 • Коледният базар на Резиденцплатц: Този базар се провежда пред кралския дворец Резиденц. Тук посетителите могат да намерят изискани ръчно изработени украшения, антикварни предмети и изкушения.
 • Коледният базар в Швабинг: Този базар съчетава хипи атмосфера с традиционни коледни елементи. Посетителите могат да разгледат изкуството на местни художници и дизайнери, както и да се насладят на вкусни ястия.
 • Коледният базар на Одетоалее: Този базар се провежда във вътрешните дворове на забележителното Одетоалее и предлага аутентични украси, изкуствени изделия и майсторски изработени подаръци.
 • Коледният базар на Глаубенскурхе: Този базар се провежда пред църквата Свети Николай и предлага богат асортимент от традиционни украси и артикули за дома.

Коледният базар в Дрезден 

коледен базар германия

Дрезден, известен като „Коледният град“, е дом на най-стария коледен базар в света. През зимните месеци градът прелива с коледна магия, а базарите са пълни с украси, традиционни ястия и уникални подаръци. В тази статия ще разгледаме най-вълшебния момент в Дрезден – коледния базар.

 • Коледният базар на площад Алтмаркт: Това е централният базар в Дрезден и един от най-популярните в Европа. Той се провежда пред Ратушата и предлага богат асортимент от ръчно изработени украшения, подаръци и германски деликатеси.
 • Коледният базар на Ноймаркт: Разположен в красивата квартална площад Ноймаркт, този базар се отличава с изискани украси, топли напитки и традиционни баварски ястия. Тук може да се почувства истинската коледна атмосфера.
 • Коледният базар на Сталхоф: Този базар се намира в двора на замъка Резиденц и предлага изискани подаръци, дизайнерски украшения и антикварни предмети.
 • Коледният базар на Стриебска площад: Разположен край река Елба, този базар предлага прекрасна гледка към града и богат асортимент от ръчно изработени изделия.
 • Коледният базар на Рахауше: Този базар се намира в старинния квартал Рахауше и предлага традиционни украси и вкусни германски ястия.

Коледните базари в Германия предлагат незабравимо преживяване на аутентичната коледна атмосфера. С тяхната разнообразна понуда от украси, ръчно изработени подаръци и вкусни деликатеси, тези базари са перфектното място за празнично пазаруване и създаване на специални спомени. Не пропускайте възможността да посетите някои от тези изумителни събития и да се потопите в магията на Коледа в Германия!

Идеи за коледен базар в Австрия

Австрия е известна със своите прекрасни коледни базари, които предлагат уникално преживяване на атмосферата на празничния сезон. От векове, тези традиционни събития събират местни жители и туристи, за да се насладят на украси, ръчно изработени подаръци и вкусни деликатеси. В тази статия ще разгледаме някои от най-забележителните коледни базари в Австрия.

Коледни базари във Виена 

виена коледен базар

Виена, столицата на Австрия, е известна с богатата си културна наследство и прекрасните коледни базари. През зимните месеци градът прелива с коледно вълшебство, а базарите са пълни с топли напитки, украси и традиционни ястия. В тази статия ще разгледаме някои от най-вълшебните коледни базари във Виена.

 • Коледният базар на Ратушата във Виена (Wiener Christkindlmarkt): Този базар се провежда пред Ратушата в сърцето на града и е най-големият и най-популярният във Виена. Тук можете да намерите богата гама от украси, подаръци и вкусни деликатеси.
 • Коледният базар в двора на Замъка Белведер (Weihnachtsmarkt im Schloss Belvedere): Разположен в прекрасния двор на Замъка Белведер, този базар предлага изискани украси и ръчно изработени подаръци, както и възможност за наслаждаване на кулинарни изкушения.
 • Коледният базар в зала Мария Терезия (Weihnachtsdorf im Maria-Theresien-Platz): Този базар се намира в централната зала Мария Терезия и предлага елегантни украси и дизайнерски подаръци. Тук може да се насладите на изключителната коледна атмосфера.
 • Коледният базар в зала Карлсплатц (Weihnachtsmarkt am Karlsplatz): Този базар се провежда на площад Карлсплатц и предлага уникални подаръци, изработени от местни майстори, както и възможност за вкусни ястия и напитки.
 • Коледният базар в двора на Замъка Шьонбрун (Weihnachtsmarkt vor dem Schloss Schönbrunn): Този базар е разположен в двора на едно от най-красивите замъци във Виена и предлага традиционни австрийски украси и вкусни сладкиши.

Идеи за Коледен базар в Залцбург

Зауцбург, родният град на великия композитор Волфганг Амадеус Моцарт, превръща зимните месеци в период на коледно вълшебство. Градът е домакин на няколко прекрасни коледни базари, където се смесват традиции, култура и радост. В тази статия ще разгледаме най-вълшебния момент в Зауцбург – коледния базар.

 • Коледният базар на площад Резиденц: Този базар се провежда в сърцето на града, пред кралската резиденция, и предлага богат асортимент от украси, ръчно изработени подаръци и традиционни австрийски ястия.
 • Коледният базар на площад Хайлбрун: Разположен в красивата част на Зауцбург, този базар е идеалното място за откриване на уникални подаръци и вкусни местни ястия.
 • Коледният базар в двора на Замъка Мирабел: Този базар предлага изискани украси и ръчно изработени подаръци, като същевременно предоставя възможност за разглеждане на красивата градина на замъка.
 • Коледният базар в Хелденплатц: Разположен пред чаровната църква Свети Петър, този базар предлага аутентични украси, изработени от майстори-занаятчии.
 • Коледният базар на Линцергасе: Този базар е идеалното място за наслаждаване на гледката към река Зауц и разглеждане на ръчно изработени подаръци.

Коледният базар в Грац

Грац се отличава със своя магически коледен базар, разположен пред Ратушата. Посетителите могат да намерят ръчно изработени украшения, деликатеси и местни продукти.

Коледният базар в Инсбрук

Разположен в сянката на Златната покривка, този базар е перфектното място за пазаруване на традиционни тиролски украшения, дрехи и храни.

Коледният базар в Халштат

Този малък град в Доломитите се превръща в приказка през коледния сезон. Базарите предлагат ръчно изработени подаръци, сувенири и домашни деликатеси.

Коледните базари в Австрия предоставят възможност за вълшебно преживяване на коледната атмосфера. С тяхната богата понуда от украси, ръчно изработени подаръци и вкусни деликатеси, тези базари са идеалният начин да се поглезите и да намерите уникални подаръци за близките си. Не пропускайте възможността да посетите тези чудесни събития и да се потопите в магията на Коледа в Австрия!

Коледен Базар в Румъния 

Коледният базар в Букурещ, Румъния, е един от най-очарователните и популярни коледни събития в Източна Европа. Разположен в сърцето на столицата, той събира посетители от цял свят с украси, традиционни деликатеси и празнична атмосфера. В тази статия ще се запознаем с магията на Коледния базар в Букурещ и какво го прави толкова особен. Коледният базар в Букурещ е учрежден през 2008 г. и се провежда в централната част на града, пред знаменитата архитектурна атракция – двореца на Парламента. Това впечатляващо събитие предоставя уникална възможност на гражданите и туристи да се насладят на коледната атмосфера в един от най-живописните кътчета на града.

Атракции и Дейности:

 • Ръчно Изработени Украси и Подаръци: На базара се предлагат разнообразни ръчно изработени украси, кулинарни изделия, подаръци и сувенири, които са идеални за празничното пазаруване.
 • Традиционни Румънски Деликатеси: Посетителите имат възможността да опитат разнообразни румънски специалитети като сарма, мамалига и мушалек.
 • Културни Изпълнения и Забавления: На базара се представят музиканти, хора и танцьори, които създават атмосфера на веселие и празнично настроение.
 • Празнична Илюминация: Цялата област около базара е във вълшебство от светлини, украси и коледни украшения, които създават впечатляващ вид.
 • Среща с Дядо Коледа: По време на базара, децата имат възможността да се срещнат и направят снимки с Дядо Коледа.

Коледният базар в Букурещ е истинско празнично събитие, което предлага не само възможност за пазаруване на уникални подаръци и вкусни деликатеси, но и възможност за преживяване на аутентичната коледна атмосфера на Румъния. Това е място, където семействата и приятели се събират, за да споделят радостта и топлината на празничния сезон. Не пропускайте възможността да посетите този чудесен базар и да се потопите в магията на Коледа в Букурещ!

Идеи за Коледен Базар във Франция

Франция се превръща в истинска коледна приказка през зимните месеци, когато улиците са украсени с миглива илюминация, а базарите изобилстват с вкусни деликатеси и уникални подаръци. В тази статия ще разгледаме някои от най-чаровните и привлекателни коледни базари във Франция.

Коледният базар в Стразбург

Стразбург, известен като „Столицата на Коледа“, предлага един от най-впечатляващите коледни базари в Европа. Градът е домакин на традиционния „Марше дьо Ноел“, който превръща градските улици в период на коледно вълшебство. В тази статия ще разгледаме най-вълшебния момент в Стразбург – коледния базар.

 • Коледният базар на площад „Катедралата“: Този базар се провежда пред великолепната соборна църква Нотр-Дам дьо Стразбург и предлага богат асортимент от украси, подаръци и вкусни деликатеси.
 • Коледният базар на „Petite France“: Този базар разполага с прекрасна гледка към каналите на „Petite France“ и предлага изискани украси и ръчно изработени подаръци.
 • Коледният базар на площад „Брошери“: Този базар се намира в историческото сърце на Стразбург и предлага уникални подаръци, изработени от местни артисти и занаятчии.
 • Коледният базар на площад „Корп Де Гар“: Този базар предоставя възможност за откриване на традиционни украси и вкусни алзаски ястия, както и за наслаждаване на коледна атмосфера.
 • Коледният базар на „Place du Temple Neuf“: Този базар се провежда в красивата градска част „Neustadt“ и предлага уникални артизанални изделия и сладкиши.

Коледен базар в Париж

Париж, градът на светлините и романтиката, се превръща в сцена на празнична вълшебство през коледния сезон. Градът е изпълнен с коледни базари, където се сливат традиции, изкуство и гастрономия. В тази статия ще разгледаме някои от най-очарователните коледни базари в Париж.

 • Коледният базар на Елизейските Полета (Marché de Noël des Champs-Élysées): Този базар се провежда по една от най-прочутите алеи в Париж и предлага богат асортимент от украси, ръчно изработени подаръци и изкушения.
 • Коледният базар на площад Комеди Франсез (Marché de Noël de la Place de la Comédie Française): Разположен пред историческия театър, този базар предоставя възможност за откриване на изискани украси и ръчно изработени подаръци.
 • Коледният базар в Льо Маре (Marché de Noël de Montmartre): Този базар се провежда в чаровния квартал Монмартър и предлага уникални артизанални изделия и възможност за наслаждаване на топли напитки.
 • Коледният базар в Люксембургската градина (Marché de Noël du Jardin du Luxembourg): Разположен в една от най-красивите градини на Париж, този базар предлага традиционни украси и вкусни деликатеси.
 • Коледният базар в Берси (Marché de Noël de Bercy Village): Този базар се провежда в реновирания квартал Берси и предлага модерни и креативни подаръци, както и разнообразни вкусове.

Коледен базар в Лион

Лион е известен с изключителните си светлинни инсталации и коледни базари. Всеки година, площадите на града се превръщат в място за празнуване с ръчно изработени артикули и кулинарни изкушения.

Идеи за Коледен базар в Ница

Ница, разположена на брега на Средиземно море, притежава уникална атмосфера през коледните празници. Градът прелива с магия и топлина, а коледният базар в Ница е едно от най-очарователните събития в региона. В тази статия ще разгледаме най-вълшебния момент в Ница – коледния базар.

 • Коледният базар на Алеята Масена (Marché de Noël de l’Allée Masséna): Този базар се провежда в централната част на Ница и предлага разнообразие от украси, подаръци и традиционни гастрономични изкушения. Разположен в подножието на Коледната елха, той създава уникална атмосфера.
 • Коледният базар на площад „Гарибалди“ (Marché de Noël Place Garibaldi): Този базар се провежда на една от най-живописните площади в Ница и предлага ръчно изработени подаръци, както и възможност за наслаждаване на горещ шоколад и други специалитети.
 • Коледният базар на площад „Розарио“ (Marché de Noël Place Rossetti): Разположен в историческия квартал „Вией Вил“, този базар е идеалното място за откриване на аутентични украси и вкусни сладкиши.
 • Коледният базар в „Вией Ница“ (Marché de Noël Vieux Nice): Този базар предлага на посетителите възможността да се потопят в атмосферата на местната култура и традиции, като предлага уникални подаръци и декорации.
 • Коледният базар в порта на Ница (Marché de Noël du Port de Nice): Разположен до морското пристанище, този базар предоставя възможност за разглеждане на артистични украси и ръчно изработени подаръци, както и за наслаждаване на вкусни деликатеси.

Коледен базар в Лил

Разположен в Гранд Плас, този базар се отличава с великолепни украси и богат асортимент от ръчно изработени подаръци и декорации.

Коледните базари във Франция съчетават традицията със стил и разкош. С техните изискани украси, ръчно изработени подаръци и изобилие от вкусни деликатеси, тези базари са идеалното място за празнично пазаруване и създаване на специални спомени. Не пропускайте възможността да посетите тези чудесни събития и да се потопите в магията на Коледа във Франция!

Идеи за Коледен Базар в Чехия

Чехия е известна с богатата си културна наследство и коледните базари не са изключение. През зимните месеци градовете и градчетата в Чехия преливат с коледно вълшебство, като предлагат топлина и уют с традиционни украси и вкусни деликатеси. В тази статия ще разгледаме някои от най-очарователните и атмосферни коледни базари в Чехия.

Коледни базари в Прага

Прага, известна със своята богата история и архитектурна красота, става още по-вълшебна през коледния сезон. Градът прелива с коледни базари, където се преплитат традиции, занаяти и изкуство. В тази статия ще разгледаме най-очарователните коледни базари в Прага.

 1. Коледният базар на площад Вацлав (Vánoční trh na Václavském náměstí): Този базар се провежда в сърцето на града и предлага разнообразие от украси, подаръци и вкусни чешки ястия. Вдъхновен от коледната традиция, той създава уникална атмосфера.
 2. Коледният базар в Замъка на Пражските Князе (Vánoční trh na Pražském hradě): Разположен в един от символите на града – Пражския замък, този базар предоставя възможност за откриване на традиционни чешки украси и ръчно изработени подаръци.
 3. Коледният базар в Мала Страна (Vánoční trh na Malostranském náměstí): Този базар се провежда в красивия квартал Мала Страна и предлага артизанални изделия и аутентични чешки сладкиши.
 4. Коледният базар в Тржнице (Vánoční trh na Tržnici): Разположен в историческата част Тржнице, този базар предлага разнообразие от ръчно изработени подаръци и артистични изделия.
 5. Коледният базар в Новоместске Намести (Vánoční trh na náměstí Republiky): Този базар се провежда в Нова част на града и предлага разнообразие от украси, ръчно изработени подаръци и вкусни гастрономични изкушения.

Коледният базар в Брно

Разположен във втория по големина град на Чехия, базарът в Брно привлича с многообразие от ръчно изработени подаръци, както и с традиционни чешки сладкиши и напитки.

Коледният базар в Оломоуц

Този базар в третия по големина град в Чехия съчетава традиционни украси с модерни елементи. Посетителите могат да се насладят на музикални изпълнения, а също и да намерят уникални подаръци.

Коледният базар в Кутна Хора

Разположен в този прекрасен средновековен град, базарът предлага аутентични ръчно изработени изделия, които придават уникална атмосфера на коледния сезон.

Коледният базар в Карлови Вари

Този базар в седмия по големина град в Чехия предлага не само уникални подаръци, но и възможност за посещение на топлинни извори и сауни.

Коледните базари са особено очарователни и магични събития, които превръщат градовете във вълшебни кутии през празничния сезон. Те предоставят възможност за пазаруване на уникални подаръци, наслаждаване на традиционни ястия и напитки, както и за преживяване на атмосферата на радост и сближаване. Разнообразието от ръчно изработени изделия, красиви украси и вълшебна декорация прави всяка посещение на коледен базар незабравимо преживяване. С тяхната уникална атмосфера и културно разнообразие, коледните базари се превръщат в една от най-очарователните традиции през празничните дни. Не пропускайте възможността да се потопите в магията на Коледа, посещавайки един от тези удивителни базари.